مو های صورت توسط آندرو ژن ها یا هورمون های جنسی مرد کنترل می شوند . مهمترین هورمون جنسی در مردان تستوسترون است که از بیضه ها ترشح می شود. این هورمون در بدن کودکان بسیار کم است و برای همین موی صورت در کودکان نازک و کرک مانند است . کم کم با رشد و رسیدن به بلوغ مو های صورت ، زیر بغل و ناحیه شرمگاهی ، جلوی سینه و کتف ها رشد بالایی دارند و به رنگ تیره و زبر در می آیند .اما رشد سبیل در نوجوانان از از پشت لب و چانه آغاز می شود و تا ۲۵ سالگی این روند ادامه دارد .اما زمان بلوغ برای پسران ده تا شانزده سالگی است .
اما تعداد کمی از جوانان ریش و سبیل در نمی آورند و آن ناشی از علل مختلفی می باشد یکی از شایع ترین این علت ارثی است . اما بطور کلی اگر نوجوانی تا سن ۱۸ سالگی ریش و سبیل در نیاورد باید به پزشک مراجعه نماید تا غدد مورد بررسی قرار بگیرد .
در نهایت برای درمان این عارضه در کلینیک رازی ، عمل کاشت ریش و سبیل انجام می شود .
کاشت سبیل
در چهره برخی آقایان به دلایل ارثی و ژنتیک، تغییرات هورمونی و… سبیلی وجود ندارد یا اینکه سبیل بسیار کمپشت و تنک است. عمل کاشت مو پس از بعضی آسیبدیدگیها و ابتلا به بیماریهایی مانند لبشکری یگانه، راهحلی است که به کمک آن میتوان انتظار رویش مو را در محل رشد سبیل داشت. دیگر جایی برای نگرانی وجود ندارد، چون مدلهای بهروز یا دلخواه سبیل را میتوان بهراحتی به کمک جراحی پیوند مو ایجاد کرد. عمل کاشت مو به روشهای بیشماری مانند ترمیم مو، افزایش تراکم، تغییر بلندی و پهنا یا شکل سبیل میتواند بر جذابیت چهره آقایان بیفزاید.
کاشت موی ریش
موی صورت مردان پس از رسیدن به سن بلوغ شروع به روییدن میکند و چهره و حتی شخصیت پسران را بهسوی مردانه جلوه کردن سوق میدهد؛ اما بسیاری از آقایان به دلایل ارثی و عدم تعادل هورمونها، با عدم رویش مو یا موهای کمپشت، نازک و سست با خط رویش منظم یا نامنظم مواجه میشوند. در چنین مواردی پوست صورت صاف و عمدتاً براق است که بر اساس باورهای رایج نشانه مردانگی و بلوغ نیست و به همین دلیل گاهی فرد در محافل اجتماعی در موقعیتهای ناراحتکنندهای قرار میگیرد؛ اما این مشکل را میتوان به کمک عمل کاشت مو بهراحتی و بهسرعت حل کرد و با داشتن موهای طبیعی و دائمی بر روی صورت با اعتمادبهنفسی فزونتر در اجتماع حضور یافت. بهعلاوه این عمل، تراکم مو و ظاهر پوست صورت زیر ریش را بهبود میبخشد و آخرین مدل ریش را بر روی چهره نقش میزند.
عمل کاشت سبیل، ریش و خط ریش
عمل کاشت ریش شباهت بسیاری به کاشت مو دارد و ظرافت و دقت کاشت ابرو نیز در آن رعایت میشود. یک یا دو تار مو بهصورت همزمان با استفاده از تکنیک استخراج واحد فولیکولی (FUE) از پوست سر برداشته میشود، سپس این واحدها در برشهای بلند ۱ تا ۲ میلیمتری ایجادشده در امتداد گونه یا خط فک قرار داده میشود. عمل با خارج کردن فولیکولهای موی اهدایی بر اساس تکنیک استخراج واحد فولیکولی (FUE) یا پیوند واحد فولیکولی (FUT) شروع میشود.
در تکنیک FUE، فولیکولهای اهداکننده مستقیماً با ایجاد برشهای بسیار ظریف نیم دایرهای از سر بیرون آورده میشود و بهاینترتیب یکبهیک فولیکولها را میتوان جداگانه از سر خارج کرد و سپس بهطور مستقیم در ناحیه مربوط به رشد ریش پیوند زد. اما در تکنیک پیشرفته FUT فولیکولهای مو جمعآوری و سپس به آزمایشگاه فرستاده میشود تا صدها پیوند بسیار کوچک با ظاهری طبیعی برای کاشت ایجاد شود. جای زخم در هر دو تکنیک FUT و FUE بسیار ناچیز است و بهاینترتیب رشد مو در بافت همبند امکانپذیر است و مشکل عدم رویش مو در ناحیه اهداکننده به وجود نخواهد آمد.
بدیهی است که هر دو تکنیک باید فقط توسط جراحان مجرب انجام شود تا بهترین نتیجه با ظاهری طبیعی به دست بیاید و جای زخم در محل اهدا حداقل باشد. سالها تجربهی متخصصین پیوند مو در کلینیک سیب سرخ در زمینه پیوند و کاشت مو، تضمینکننده موفقیتآمیز بودن عمل است. به جراًت میتوانیم بگوییم که دستاورد نهایی تجربه و مهارت متخصصین در استفاده از تکنیکهای FUT و FUE، ریش و سبیلی است که با ریش و سبیل طبیعی هیچ تفاوتی ندارد.
موهای اهدایی کاشت موی صورت
موی اهدایی از سر گرفته میشود که معمولاً از نظر بافت و دیگر ویژگیها مانند موی صورت رشد میکند و میتوان آن را مانند موی طبیعی صورت اصلاح کرد و تراشید. گاهی موهای ناحیه کنار سر و گاهی موهای پشت سر بیشترین مطابقت را دارد. مزیت این عمل، دائمی بودن موهای کاشته شده است. جراح برای طبیعی به نظر رسیدن نتیجه با توجه به الگوی طبیعی رشد موی صورت هر بار تنها یک یا دو پیوند را انجام میدهد و زاویه، جهت رویش مو و حتی توزیع موهای سفید موجود در ناحیههای ترمیمی را نیز با دقت مدنظر قرار میدهد و پیوندهای بسیار ظریف و بهطور میکروسکوپی تشریح شدهای را به کار میبرد که میتوان آنها را در کوچکترین برشهای ممکن قرار داد تا جای زخم به حداقل برسد. لازم به ذکر است که چنانچه بیمار تمایل به انجام عمل ترمیم هرگونه ریزش موی الگوی مردانه داشته باشد، از موهای کاشته شده در صورت، دیگر نمیتوان برای کاشت موی سر استفاده کرد و بهاینترتیب موی کمتری برای پیوندهای آتی وجود خواهد داشت.
مراحل عمل
مرحله اول: آمادگی
در این مرحله اندازهگیری و ترسیم مسیر رویش و کاشت مو انجام میشود. وضعیت بیمار بررسی میگردد و تعداد ریشههای لازم برای کاشت برآورد، و برای عمل برنامهریزی میشود.
مرحله دوم: بیحسی موضعی
در این مرحله، محل کاشت بیحس میشود تا بیمار کمترین ناراحتی و دردی را در طول عمل حس نکند.
مرحله سوم: برداشتن فولیکولها
فولیکولهای لازم برای کاشت در ریش با استفاده از وسایل مخصوص از ناحیه اهداکننده گرفته میشود.
مرحله چهارم: باز کردن کانال
برشهای عمودی کوچکی با استفاده از بازکنندههای مخصوص کانال ایجاد میشود، بیمار در این مرحله نیز هیچ دردی حس نمیکند.
مرحله پنجم: کاشت فولیکول در کانالهای بازشده
فولیکولهای خارجشده پس از چند عمل خاص یکبهیک داخل کانال قرار داده میشود و سپس بیمار مرخص میشود.
بهبود
رشد ریش سه ماه پس از عمل کاشت مو شروع و ظرف یک سال کامل میشود. ریزش موی ریش کاشته شده دیگر اتفاق نخواهد افتاد.
اصلاح و تراشیدن ریش با ریشتراش برقی پس از ۲۰ تا ۲۵ روز و با تیغ پس از ۳ ماه امکانپذیر است. بیمار پس از عمل ناراحتی و مشکل خاصی را تجربه نخواهد کرد و از نتایجی کاملاً طبیعی بهره خواهد برد. طی ۱۰ روز نخست، انجام شدن عمل کاشت مو آشکار خواهد بود، اما پس از محو شدن آثار عمل هیچکس متوجه انجام این عمل نخواهد شد. البته بیمار باید کاملاً از دستورات پزشک پیروی کند، اصول مراقبت از ریش جدید را رعایت نماید و دوره درمان دارویی را کامل کند.