یوسف آباد (تهران، میدان سلماس، ضلع شرقی میدان، پلاک 21، واحد 1 کلینیک پوست و مو رازی)

ترمیم و از بین بردن جای اسکار زخم و بخیه

scars

جای زخم به عنوان بخشی از فرایند طبیعی التیام در بدن به وجود می‌آید. برای مثال، ممکن است جای زخم در بیماران سوختگی، به عنوان بخشی از روند درمان زخم سوختگی ایجاد شود. وقتی که عمیق‌ترین لایه پوست یعنی درمیس دچار آسیبی مثل سوختگی یا جراحت شود یا تحت جراحی قرار گیرید، بدن شروع به تولید یک بافت اضافی و بدشکلی می‌کند که جایگزین  بافت آسیب دیده می‌شود. بیشتر جای زخم‌ها برجسته و رنگ آن ها قرمز مایل به بنفش می‌باشند که با مرور زمان صاف شده و رنگ روشن‌تری پیدا می‌کند. جای اسکار و زخم انواع مختلفی دارد که عبارتند از: جای آکنه، کلوئید (فزونگوشت)، هییرتروفیک، جای زخم عمل سزارین و جای زخم سایر انواع جراحی. با وجود اینکه اثر و جای زخم کاملا ازبین نمی‌رود، اما جراحان غالبا به وسیله تزریق یا استعمال داروهای استروئیدی معینی و یا به کمک فرایند جراحی موسوم به عمل درمان جای زخم، می‌توانند ظاهر و شکل جای زخم را بهبود داده و وضوح آن را کمتر کنند.

اگر از وجود جای زخم در بدن یا صورت خود رنج می‌برید، شما می‌بایست در مورد انواع جای زخم‌ها، روش درمان آنها و نتایج مورد انتظار شناخت و آگاهی پیدا کنید. متخصصین کلینیک زیبایی رازی بسته به شرایط خاص شما بهترین گزینه‌های درمانی را تجویز خواهند نمود. اگر هر گونه سوالی در رابطه با فرایند و روش درمان خود دارید و یا چیزی در این ارتباط هست که نمی دانید می‌توانید آن را با پزشک مطرح نمایید. متخصصین طی جلسه ی مشاوره با صحبت کردن تمام نگرانی‌های شما را رفع خواهد کرد. برای دریافت مشاوره تخصصی و یا جهت رزرو نوبت می‌توانید ۰۲۱۸۸۳۳۴۰۲۹ – ۰۲۱۸۸۳۳۳۲۵۹ تماس حاصل فرمایید.

Fillers6

انواع جای زخم


جای زخم برجسته یا هیپرتروفیک

۴

جای زخم هایپرتروفیک کمی پس از التیام زخم تشکیل می‌گردد و به دلیل تولید بیش از حد بافت فیبرهای بافت همبند ایجاد می‌شوند. جای زخم نسبت به سطح پوست اطراف، به سمت بیرون برآمده و برجسته می‌شود با این وجود به همان منطقه ی اصلی آسیب دیدگی محدود می‌باشد. جای زخم هیپروترفیک مخصوصا زمانی روی می‌دهد که زخم بی حرکت باشد و یا مراقبت نشود یا دچار عفونت شود.

فزونگوشت یا کلوئید

 کلوئید پس از مدتی طولانی از التیام زخم روی می‌دهد. این نوع جای زخم به دلیل تولید بیش از حد فیبرهای بافت همبند ایجاد می‌شود، که به رشد خود تا بالاتر از سطح زخم و حتی پوست سالم ادامه می دهد و به شکل چنگال های خرچنگ می باشد. کلوئیدها به طور ویژه ای دختران و زنان جوان را تحت تاثیرخود قرار می‌دهد. همچنین بخش هایی از بدن که پوستشان دارای تنش و کشش بسیاری هستند بیشتر در معرض تشکیل کلوئید قرار می‌گیرند. تا حد زیادی وراثت در بروز جای زخم کلوئیدی موثر است. همچنین احتمال وقوع کلوئید در افراد دارای پوست تیره (سبزه) ۱۰ برابر بیشتراز افراد دارای پوست سفید می‌باشد.

جای زخم فرورفته یا اتروفیک

زمانیکه بافت زخم پوشانده شود اما این بافت برای پر کردن ناحیه آسیب دیده کافی نباشد جای زخمی ایجاد می‌شود که به نام جای زخم آتروفیک معروف است. این نوع  جای زخم فرورفته به ویژه پس از بروز آکنه یا آبله مرغان شایع می‌باشد.

متقاضیان


افراد برخوردار از سلامتی کامل و واقع بین بهتر متقاضیان ازبین بردن جای بخیه و زخم می‌باشند. فرایند از بین بردن جای زخم برای درمان موارد زیر استفاده شود:

  • جای زخم هایپرپیگمانته یا رنگدانه ای
  • جای زخم  های کاملا واضح یا بزرگ
  • جای زخم کلوئید
  • جای زخم برجسته و برجسته
  • جای زخم بسیار عمیق و فرورفته

پس از درمان، جای زخم به میزان بسیار زیادی کاهش خواهد یافت. درمان جای زخم به میزان بسیار زیادی اندازه، شکل و رنگ اثر زخم را بهبود می‌دهد. فرایند های متعددی برای رسیدن به نتایج دلخواه به انجام روش‌های درمانی مختلفی نیاز است. تکنیک‌های متفاوتی وجود دارند که طی درمان جای زخم روی صورت و بدن می‌توان از آنها استفاده کرد. بهترین راه برای تشخیص اینکه کدام تکنیک بیشترین بازدهی را برایتان دارد این است که جلسه مشاوره‌ای با  یک جراح زیبایی برنامه ریزی نمایید.

درمان و از بین بردن جای زخم و اسکار


تزریق ژل‌ 

Fillers

در تزریق ژل به بافت نرم، از آمپول‌های معروف نظیر ژوویدرم، رادیس، برای بهبود موقتی فرورفتگی جای اسکار و زخم می‌توان استفاده نمود. طی فرایند، پزشک شما پیش از تمیز کردن مکان با سازه‌ی ضد باکتری مکان‌های مورد درمان به‌وسیله‌ی تزریق را علامت‌گذاری می‌کند. به‌منظور حفظ آرامش به هنگام انجام تزریق مکان به‌وسیله‌ی یخ یا بیهوشی موضعی بی‌حس می‌شود. پرکننده‌ها معمولاً از اسید هیالورونیک یا محرک‌های شیمیایی کلاژن تشکیل می‌شوند و به‌وسیله‌ی سوزن‌های بسیار کوچکی تزریق انجام می‌شود. بعضی از بیماران با انجام تزریق کبودی یا احساس سوزش خواهند داشت؛ و بعضی از بیماران برای رسیدن به نتایج دلخواه به چندین جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.تمام فرایند پزشکی همراه با مقداری خطرمی باشد. در گذشته، در بیشتر موارد از ژل‌های حاوی کلاژن در تزریق به بافت نرم استفاده می‌شد که لازم بود در مواقعی پیش از درمان تست آلرژی از بیمار گرفته شود. جدیدترین نوع پرکننده‌ی اسید هیالورونیک مبتنی بر قند طبیعی موجود در پوست انسان می‌باشد. واکنش آلرژیکی به این نوع فیلرها به شدت نادر است.

تزریق چربی

Fillers1

زخم‌ها، به ویژه در صورت، ممکن است ظاهری غیر جذاب و کدر ایجاد کنند. اگر از جای زخم‌هایی که ناشی از آکنه یا آبله‌مرغان هستند رنج می‌برید، می‌توانید امیدوار باشید که با تزریق چربی، پوست جدید شکل گیری کند. یکی از روش‌های معمول برای تزریق چربی، میکرولیپ یا درمان جای بخیه و زخم با استفاده از پیوند چربی است. همچنین روش‌های درمانی مختلفی برای دیگر علل ایجاد جای زخم‌ها مانند آبله‌مرغان، سوختگی و غیره وجود دارد.

بعد از انجام تزریق چربی، تولید کلاژن در محل تزریق افزایش می‌یابد و باعث تشکیل پوست جدید می‌شود. در این فرآیند، جراح برای جمع‌آوری چربی، به دنبال مناطق قابل اهداگر در بدن می‌گردد. بعد از آن، چربی به منطقه‌ای که جای زخم در آن قرار دارد مانند گونه‌ها، پیشانی، سینه یا سایر مناطق، منتقل می‌شود.

در این تکنیک، عموماً از بی‌هوشی استفاده نمی‌شود، اما ممکن است در فرآیند لیپوساکشن از محلول بی‌حسی استفاده شود. این روش غیرتهاجمی است و تقریباً نیازی به دوره‌ی بهبودی طولانی ندارد.

 

 

تزریق استروئید

Fillers2

برای نازک شدن بافت پوست نیاز به استفاده از تزریق استروئید می‌باشد. استروئید هر ماه و به‌طور مستقیم به جای زخم تزریق می‌شود تا جای زخم کاملاً صاف و یکدست شود. هرچند که تأثیر تزریق استروئید یقیناً خطراتی برای مصرف‌کننده خواهد داشت.

لایه‌برداری

Fillers3

لایه‌برداری به‌طور واقعی ظاهر پوست را بهبود می‌دهد. فرایند لایه‌برداری قادر است که آسیب‌های مختلف پوستی و هایپرپیگمانتیشن را درمان نماید. روش عظیمی برای ایجاد پوست جدید و رهایی از مشکلات شدید پوستی می‌باشد.در لایه‌برداری از ابزارهای قدرتمند و دستی دارای توپ‌های فلزی، شانه‌های الماس یا برس سیمی برای لایه‌برداری از پوست استفاده می‌شود؛ و (بسته به مکان مورد درمان) مستلزم بیهوشی کامل یا موضعی می‌باشد. پزشک معمولاً به‌منظور پیشگیری از ایجاد عفونت از پیش‌پوست را با ژل ضدعفونی تمیز می‌کند. مدت‌زمان لایه‌برداری نهایتاً بین چند دقیقه تا ۲ ساعت (بسته به‌اندازه و عمق لایه‌برداری) طول خواهد کشید.لایه‌برداری ملایم به از بین رفتن جای زخم و اسکار، از بین رفتن خطوط بدن و آکنه کمک خواهد کرد. میکرودروم با ایجاد سایش رنگ پوست را کاملاً بهبود می‌دهد اما آسیب‌های خفیف را از بین می‌برد.

لایه‌برداری با لیزر فرکشنال

Fillers4

در این روش لیزر درمانی قیق از پرتوهای نوری استفاده می‌شود که به لایه‌های عمیق پوست نفوذ می‌کند. در نتیجه  این امر چندین یا حتی هزاران سوراخ میکروسکوپی در نقاطی که سلول‌های پوستی آن برداشته شده اند به وجود می‌آید و  ناحیه دارای پوست سالم را احاطه می‌کنند. این سوراخ ها علاوه بر تحریک روند کلاژن سازی به تجزیه و از بین رفتن سلول های پیر پوست و جای زخم ها  نیز کمک می‌کنند. پوست سالم اطراف به وسیله لیزر درمانی در افزایش سرعت التیام  و گوشت آوری کمک می‌کند و موجب شادابی و ایجاد سلول های جدید پوست می‌شود‌. مواد بی‌حسی موضعی به پیشگیری از بروز درد کمک خواهد نمود. این روش درمانی نسبت با سایر روش‌ها  بسیار کم تهاجمی‌تر است  و یا نیازی به سپری شدن دوره بهبودی ندارد و یا مدت اندکی دارد، کیفیت این روش درمان به خوبی روش لایه برداری کامل با لیزر نیست. بیماران معمولا سرخی یا تورم جزئی را تجربه می‌کنند که ظرف چند روز  کاملا برطرف می‌شود. شما احتمالا نیاز به ۳ تا ۵ جلسه درمان دارید  و برای مدتی کمتر از یک هفته  احساس گیجی خواهید داشت. هرچند که بلافاصله پس از انجام درمان شاهد کمی بهبودی خواهید بود اما باید چند ماه صبر کنید تا به نتایج واقعی درمان دست یابید.

 

 

جراحی پیوند پوست

Skin-grafts

پیوند پوست و فلپ نسبت به دیگر جراحی‌های جای زخم جدی‌تر می‌باشند. احتمال انجام فرآیند در بیمارستان و بستری شدن بیمار بسیار زیاد است  و در این فرایند از بیهوشی کامل استفاده می‌شود. محل تحت درمان ممکن است که پس از چند هفته تا چند ماه التیام پیدا کند و ممکن است که لازم باشد به مدتی بیش از یک سال نیاز به استفاده از  بانداژ یا پوشش های محافظتی باشد.فرایند پیوند شامل برداشتن پوست از بخش سالم بدن (مکان اهداگر) و انتقال آن به منطقه آسیب دیده و دارای جراحت می‌باشد. گفته می‌شود پیوند زمانی انجام می‌شود که رگ‌های خونی و بافت جای زخم در مکان آسیب دیده از نو تشکیل شده باشند.

 

 

با وجود اینکه بیشتر پیوندهای که از پوست خود شخص گرفته می‌شوند موفقیت آمیز هستند، اما در مواقعی این نوع پیوند انجام نمی‌شود. علاوه بر این تمام فرایندهای پیوند پوست در مکان اهدایی و دریافت کننده کمی اثر زخم از خود به جا می گذارند. پیوند پوست تا حد زیادی عملکرد ناحیه دارای جای زخم را بهبود می دهد اما چون پوست پیوندی از نظر رنگ و بافت با پوست اطراف کاملا تطابق و هماهنگی ندارد  این فرآیند از لحاظ زیبایی نتایج رضایتبخشی را  عرضه نمی‌کند. این را به خاطر داشته باشید که با سپری شدن فرایند از بین بردن جای زخم و اسکار کاملا از بین نمی‌رود و میزان بهبودی به اندازه و حالت جای زخم، کیفیت و نوع پوست و به چگونگی مراقبت ازجراحت پس از انجام عمل جراحی بستگی دارد.

مشاوره رایگان