یکی از روشهای درمان ریزش موی بانوان و آقایان و طاسی سکهای یا آندروژنیک تزریق پی آر پی (پلاسمای سرشار از پلاکت) در پوست سر است. در اثر تزریق PRP موهای کمپشت به تدریج پرپشت میشود. بیمارانی که کاملاً طاس نشدهاند و از کمپشت شدن موهای خود در بعضی قسمتها ناراحت هستند، بهترین متقاضیان ترمیم مو به روش PRP محسوب میشوند. در درمان کاشت مو محلول به روش PRP در هر دو ناحیه دریافت کننده و اهدا کننده تزریق یا بر روی آن اسپری میشود تا در ناحیه دریافت کننده التیام پیوندهای کاشته شده را تحریک کند و در ناحیه اهدا کننده روند التیام زخم ایجاد شده را تسریع کند و احتمال باقی ماندن جای زخم را به حداقل برساند.
اگر از ریزش مو ناراحت هستید و میخواهید موهایی پرپشت و قوی داشته باشید، درمان PRP موی سر را به شما توصیه میکنیم. متخصصان ما در کلینیک زیبایی رازی وضعیت شما را بررسی میکنند و با توجه به شدت ریزش مو تعداد جلسههای لازم را برای دستیابی به نتیجه دلخواه توصیه میکنند. ترمیم مو به روش PRP درمانی ایمن، غیرتهاجمی و موثر است که با پرپشت کردن موها اعتماد به نفس را نیز به شما برمیگرداند. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص روش پی آر پی برای درمان ریزش مو یا رزرو نوبت میتوانید با شمارههای ۰۲۱۸۸۳۳۴۰۲۹ – ۰۲۱۸۸۳۳۳۲۵۹ تماس حاصل فرمایید.
پی آر پی چیست؟
پلاسمای غنی شده با پلاکت یا پی آر پی پلاسمای تغلیظ شده خون است که غلظت پلاکت در آن سه تا پنج برابر غلظت پلاکت در خون جاری در بدن است. به علاوه محلول PRP حاوی عامل رشد مشتق از پلاکت (PDGF)، عامل رشد اندوتلیال عروقی (VEGF)، عامل رشد تغییردهنده (TGF) و دیگر پروتئینهای زیست فعالی است که به التیام زخم و رویش احتمالی مو کمک میکنند.
مدتها است که عاملهای رشد موجود در پلاسمای سرشار از پلاکت برای تسهیل التیام زخم به کار برده میشود. پژوهشهای اخیر نشان داده است که میتوان از PRP به عنوان درمانی ایمن و موثر برای ریزش مو با الگوی مردانه و زنانه نیز بهره گرفت.
خون انسان از گلبولهای قرمز، گلبولهای سفید، پلاکت و پلاسما تشکیل میشود. پلاکتها به دلیل آن که آغازگر فرایند لخته شدن خون هستند، نقش مهمی در خاصیت التیامبخشی بدن دارند. دانشمندان بر این باوراند که با افزایش تعداد پلاکتها در محل زخم میتوان روند التیام آن را تسریع کرد. درمان PRP بر این نظریه استوار است. همچنین اثر پی آر پی بر رویش مو آن را به یکی از روشهای پرطرفدار درمان ریزش مو نیز تبدیل کرده است.
درمان ریزش مو با استفاده از پی آر پی
محلول پی آر پی در درمان کاشت مو تزریق یا اسپری میشود تا روند التیام پیوندهای کاشته شده را در ناحیه دریافت کننده تحریک کند و به بهبود زخم در ناحیه اهدا کننده کمک کند و باقی ماندن جای زخم یا اسکار را به حداقل برساند. پی آر پی برای درمان طاسی با الگوی مردانه و زنانه (ریزش موی سکهای یا آندروژنیک) در پوست سر تزریق میشود تا با تحریک رشد مو باعث پرپشت شدن موها شود. کاشت مو به روش PRP بهترین نتیجه را بر روی بیمارانی به دست میدهد که ناحیههای کم پشتی روی سر دارند و کاملاً طاس نیستند.
مزایا
- درمانی ساده و غیرجراحی
- امکان تزریقهای متعدد، هر جلسه حدوداً یک ساعت زمان میبرد.
- ارائه نتایجی مطمئن و ایمن
- دوران بهبودی بسیار سریع
- نتایجی زیبا و کاملاً طبیعی
متقاضی درمان
کاندیدای مناسب ترمیم مو به روش PRP فردی است که:
- موهایش به طور طبیعی رو به کم پشت شدن گذاشته است.
- بعضی از فولیکولهای فعال موهایی با کیفیت مطلوب تولید نمیکند.
- از وضعیت سلامت پایداری برخوردار است.
- این روش هم برای بانوان و هم برای آقایان مناسب است.
- به خوبی از مزایای درمان آگاهی دارد.
- انتظاری واقعبینانه از نتایج درمان دارد.
- از این گذشته افرادی که فولیکولهای موی غیرفعال دارند نیز برای درمان پی آر پی مناسباند، چون PRP این فولیکولها را نیز به مرور زمان فعال میکند.
مراحل انجام درمان پی آر پی موی سر
محلول PRP که برای درمان ریزش مو به کار برده میشود، اتولوگ است، به این معنا که از خون خود بیمار تهیه میشود. برای تهیه این محلول خون گرفته شده از بیمار در سانتریفیوژ چرخانده میشود تا مواد تشکیل دهنده جامد از مایع جدا شود و فعال کنندههای پلاکت، از قبیل ترومبین، کلرید کلسیم و گاهی کلاژن، نیز به آن اضافه میشود. بخش “جامد” جداسازی شده خون همان PRP یا پلاسمای سرشار از پلاکت است. پی آر پی گاهی با درمان A-Cell نیز ترکیب میشود، هرچند در سودمندی این درمان ترکیبی اختلاف نظر وجود دارد. در مرحله بعد متخصص پی آر پی را با سرنگ در ناحیه درمان، محل ریزش مو یا ناحیه جراحی، تزریق میکند. البته پی آر پی را میتوان حین کاشت مو یا پس از آن روی ناحیه دریافت کننده اسپری کرد، آن را روی ناحیه اهدا کننده اعمال کرد یا مستقیماً در ناحیه طاسی تزریق کرد. متخصص غالباً ناحیه دایرهای شکلی را قبل از شروع با لیدوکائین ۱ % بیحس میکند. چنانچه هدف از درمان تحریک رشد مو باشد، تزریقها در فواصل یک تا نه ماهه زمانبندی میشود. انتظار میرود موها پس از گذشت ۲ تا ۶ ماه پرپشتتر شود. درمان باید به صورت دورهای تکرار شود تا نتیجه به دست آمده حفظ گردد.
ساز و کار تاثیرگذاری پی آر پی
PRP برای تحریک رشد فولیکولها به کار برده میشود تا کم پشت شدن موها در اثر ریزش موی سکهای را جبران کند. انتظار میرود که تزریق گلبولهای سفید و پلاکت مکانیسم التیامبخشی طبیعی بدن را تقویت کند. همچنین دانشمندان معتقداند که PRP سلولهای بنیادی (درمال پاپیلا) مربوط به فولیکولهای به تازگی کاشته شده را نیز تحریک میکند. از طرفی برخی پزشکان معتقداند که بدن در طول درمان کاشت مو خود عاملهای رشد زیست فعالی را تولید میکند که به التیام زخم و رشد موها کمک میکند و به این ترتیب استفاده از PRP هیچ مزیتی در کاشت مو ندارد.
مراقبت پس از درمان
مدت زمان عمل به میزان ریزش مو بستگی دارد و معمولاً یک تا دو ساعت طول میکشد. بیمار ممکن است درد خفیفی را در شروع فرایند التهابی حس کند.
بایدهای پس از درمان:
بیمار محدودیتی برای فعالیتهای معمولی مانند استفاده از شامپو یا نرم کننده و دوش گرفتن ندارد. در واقع پزشکان به بیماران توصیه میکنند که فعالیتهای معمول خود را پس از چند ساعت دنبال کنند.
نبایدها:
- استفاده از سشوار یا دیگر مواد شیمیایی تا ۷۲ ساعت پس از درمان ممنوع است.
- بیمار باید دستورات پزشک را مو به مو رعایت کند.
دوران بهبود
انتظار میرود موها ۴ تا ۶ هفته پس از یک درمان موفقیتآمیز رشد کند. بااین حال بیمار باید چند بار، شاید برای ماههای متوالی، درمان را تکرار کند تا به نتیجه مطلوب دست یابد. برخی بیماران کافی است که درمان را فقط سالی یک بار انجام دهند. کرکهای تازه درآمده مو پس از جلسه چهارم مشاهده میشود. خبر خوش این است که ترمیم مو به روش PRP هیچ گونه عوارض جانبی به دنبال ندارد و کاملاً ایمن است.
عوارض جانبی احتمالی
- درد بسیار خفیف
- خونریزی به اندازه نوک سوزن
- قرمزی ناحیه تزریق
- احساس گرفتگی یا سفتی در پوست سر بلافاصله پس از تزریق که به ندرت پیش میآید و پس از یک روز برطرف میشود.
- سردرد خفیف فردای عمل
محدودیتها
هرچند هیچ گونه عارضه جانبی مهمی برای متقاضیان درمان گزارش نشده است، اما کاشت مو به روش پی آر پی برای همه مناسب نیست. افرادی که سابقه مصرف مواد مخدر یا الکل دارند یا سیگاری هستند، نتیجه قابل قبولی از PRP نمیگیرند. همچنین ابتلا به بیماریهای زیر نیز صلاحیت فرد را برای درمان PRP از بین میبرد:
- هیپوفیبرینوژنمی
- سرطان
- عفونت خون یا سپسیس
- بیماریهای مزمن پوستی
- اختلال متابولیسم
- اختلالهای سیستمی
- ناپایداری همودینامیک
- بیماریهای مزمن کبدی
- سندرمهای اختلال پلاکت
- عفونتهای حاد و مزمن
- ترومبوسیتوپنی
هزینه
هزینه کاشت مو به روش پی آر پی به هزینه جراح، موقعیت کلینیک و پیچیدگی درمان بستگی دارد.