یوسف آباد (تهران، میدان سلماس، ضلع شرقی میدان، پلاک 21، واحد 1 کلینیک پوست و مو رازی)

درمان جوش های صورت و اکنه

ssx

معمولاً استفاده از عبارت “جوش” بسیار گسترده است و می‌تواند هر نوع آسیبی را که باعث ایجاد لکه‌ها روی پوست، به ویژه پوست صورت می‌شود، شامل شود. اگر با جوش روبرو هستید، ممکن است فکر کنید که همه چیزی را درباره آن می‌دانید. اما شدت و شکل جوش نیز میان افراد مختلف متفاوت است. حتی در یک فرد خاص، شدت و شکل جوش ممکن است به دلیل عواملی مانند استرس در بازه‌های زمانی مختلف، تغییر کند. در واقع، متخصصان جوش را بر اساس شکل و شدت آن به انواع مختلف تقسیم می‌کنند. شناخت نوع مختلف جوش‌ها به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید نوع جوش خود را تشخیص داده و درمان مناسب آن را پیدا کنید.

اگر مدتی طولانی است که از وجود جوش رنج می‌برید، وقت آن رسیده که درمان را شروع کنید. هرچه زودتر درمان را شروع کنید، نتایج بهتری خواهید گرفت‌. درمان‌های موضعی مختلفی، مانند درمان با لیزر و میکرودرم ابریژن وجود دارند اما تنها راهی که به شما می‌گوید کدام درمان برای شما مناسب است مراجعه به پزشک است. متخصصین کلینیک پوست و موی رازی به شما کمک خواهند کرد تا روش درمانی مناسب را پیدا کنید.

متخصصین ما در کلینیک  رازی در طول مشاوره با بررسی پوست شما بهترین روش درمانی را که به نتیجه دلخواه و چشمگیر منجر می‌شود پیشنهاد می‌دهند. می‌توانید با تماس با شماره‌های ۰۲۱۸۸۳۳۴۰۲۹ و ۰۲۱۸۸۳۳۳۲۵۹ از همکاران ما مشاوره دریافت کنید یا در صورت نیاز می‌توانید نوبت رزرو کنید .

انواع جوش


جوش‌های سرسفید

bnbvn

ظاهر جوش‌های سرسفید کاملا شبیه لکه‌های کوچک با سرهای سفید است که در اثر اتصال فولیکول‌ها به چربی و سلول‌های مرده پوست به وجود می‌آیند. ‌سبوم لغت دیگری برای چربی طبیعی پوست است اما جای نگرانی نیست.  پوست شما به مقدار مشخصی چربی طبیعی برای محافظت و تغذیه پوست نیاز دارد. در صورتی که سبوم و سلولهای مرده پوست بیش از اندازه باشند، شما در معرض بسته شدن منافذ پوست‌ قرار خواهید داشت.

جوش‌های سرسیاه

fbfb

اگر لکه‌های کوچکی روی پوستتان مشاهده کردید که شبیه نقاط سیاه بودند، بدانید که شما جوش سرسیاه دارید. جوش‌های سرسیاه نیز، مانند جوش‌های سرسفید، از نظر پوستی در گروه کومدون‌ها قرار می‌گیرند اما برخلاف جوش‌های سرسفید که منافذشان بسته است، منافذ جوش‌های سرسیاه باز هستند و در نتیجه ظاهرشان سیاه است. زمانی که دبریس‌های داخل فولیکول اکسیده می‌شوند، جوش‌های سرسیاه ایجاد می‌شوند. کومدون‌ها اصطلاح دیگری برای فولیکولهای (منافذ) بسته‌ی مو است. بنابراین، اگر منافذ تمیز و شفاف بودند، آنها را منفذ و اگر بسته بودند، آنها را کومدون‌ یا کومدون‌ها می‌نامیم.

پاپول‌ها

cxvv

پاپول‌ها جدی‌تر از جوش‌های سرسفید هستند. هنگامی که وجود باکتری، سبوم و سلول‌های مرده‌ی زیر پوست باعث التهاب شود، پاپول روی پوست تشکیل می‌شود. پاپول‌ها را از قرمزی، تورم و عدم وجود چرک و عفونت تشخیص می‌دهند. اندازه‌ی پاپول‌ها معمولا کوچک تا متوسط است. از آنجا که التهاب و ناراحتی از علائم پاپول‌ها هستند، بهتر است از هیچ دارویی استفاده نکنید تا پاپول‌ها بیشتر خشک نشوند. باید محل را نرم و آرام نگه‌دارید تا زمانی که دارو اثر کند.

جوش‌های چرکی

vbcbcv

جوش‌های چرکی شبیه پاپول‌ها هستند اما چرک دارند و وجود همین چرک باعث می‌شود یادآوری اسم آن راحت باشد. از آنجا که این جوش‌ها دارای عفونت‌های زرد یا سفید هستند، مانند جوش‌های سرسفید اما کمی بزرگتر از آنها به نظر می‌رسند و در هنگام لمس درد دارند. ممکن است اغوا شوید که جوش‌های چرکی را بلافاصله فشار دهید اما بعدا که با زخمی در جای جوش مواجه شدید تاوانش را پس خواهید داد.

درمورد جوش‌های چرکی باید صبور باشید زیرا باید تا زمانی که سر سفیدشان ظاهر شوند صبر کنید. سپس می‌توانید به راحتی چرک را خارج کنید.

ندول‌ها، کیست‌ها و جوش‌های کونگلوباتا

zxcvxvdd.

اگر چند ماه است که صورتتان پر از لکه‌های بزرگ، قرمز و متورم است ، احتمالا شما به یکی انواع شدید جوش، یعنی به ندول‌، کیست‌ یا جوش‌های کونگلوباتا مبتلا هستید. این‌ نوع جوش‌ها نشان می‌دهند که بجز جوش‌های متوسط، مشکلات بدتری نیز دارید که اگر درمان نشوند ممکن است آسیب‌های شدیدی به پوستتان وارد کنند. اگر داروهای موضعی بدون نسخه نتوانند پس از چند هفته این جوش‌ها را بهبود بخشند؛ باید برای درمان جدی و استفاده از داروهای قوی تجویزی به یک متخصص پوست مراجعه کنید.

درمان جوش


bfgb

‌ژل‌ها، لوسیون‌ها و کرم‌های مختلفی برای درمان جوش استفاده می‌شوند. هر نوع دارو به نحو خاصی عمل می‌کند. در ادامه داروهای مختلف به اختصار توضیح داده شده‌اند. اما همیشه بروشور داخل جعبه‌ی دارو را بخوانید زیرا طرز استفاده و موارد احتیاط هر دارو با داروی دیگر متفاوت است. یک نکته کلی این است که باید داروهای موضعی را به تمام قسمت‌های پوستی که مبتلا است بزنید و و فقط به روی هر نقطه نزنید.

بنزوئیل پروکسید

بنزوئیل پروکسید یک درمان موضعی است که به سه شکل عمل می‌کند: اولاً، می‌تواند جرم‌ها یا باکتری‌ها را به کشتن برساند. ثانیاً، قدرت کاهش التهاب را دارد و می‌تواند التهاب را در مناطق مورد استفاده کاهش دهد. سوماً، می‌تواند منافذ مسدود شده را باز کند. به همین دلیل، برای درمان مناطق ملتهب بسیار مؤثر است و می‌تواند به از بین بردن جوش‌های سفید و سیاه (کومدون‌ها) کمک کند.

رتینوئیدها

رتینوئیدها برای بازکردن منافذ مسدود شده مفید هستند. رتیوئیدها دارای آداپالین، ترتینوئین و ایزوترتینوئین هستند که نام‌های تجاری مختلفی دارند. بنابراین، برای درمان جوش باید تا دیر نشده از یکی از آنها استفاده شود تا به بازکزدن منافذ، درمان جوش‌هاس سرسفید، سرسیاه و نقاط ملتهب هستند کمک کند. برای استفاده از تمام رتینوئیدها به دستور پزشک نیاز است.

آنتی بیوتیک‌های موضعی

داروهای آنتی بیوتیک موضعی مختلفی برای درمان جوش وجود دارند. آنتی‌بیوتیک‌ها تعداد باکتریها و التهاب را کاهش می‌دهند. با این حال، تاثیر کمی بر بازکردن منافذ مسدود شده دارند. بنابراین، معمولا در معالجه جوش‌های ملتهب موثرهستند اما جوش‌های سرسیاه وسرسفید را درمان نمی‌کنند. برای خرید آنتی بیوتیک موضعی، به نسخه پزشک نیاز دارید. آنتی‌بیوتیک‌های موضعی ممکن است باعث تحریک خفیف شوند اما به طور کلی عوارض جانبی کمتری نسبت به سایر داروهای موضعی دارند. آنتی‌بیوتیک موضعی معمولا همراه با داروهای دیگر تجویز می‌شود.

اسید آزلائیک

اسید آزلائیک داروی دیگری است که عمدتا منافذ مسدود شده را باز می‌کند. بنابراین، مانند رتینوئید، در باز کردن جوش‌های سرسیاه و سرسفید مؤثر است. اسید آزلائیک تا حدودی بر کاهش التهاب جوش‌ها نیز تاثیر دارد، اما احتمالا به اندازه آنتی بیوتیک‌‌ها و بنزوئیل پراکسید مؤثر نیست. با این حال، کمتر از بنزوئیل پراکسید باعث تحریک پوست می‌شود.

قرص‌های آنتی‌بیوتیک

آنتی بیوتیک‌ها، میکروب‌ها (باکتری‌هایی) که باعث ایجاد جوش می شوند، را می‌کشند. همچنین آنتی بیوتیک‌ تاثیر مستقیم بر التهاب و کاهش التهاب دارد. آنتی بیوتیک‌ها معمولا برای برطرف کردن جای جوش‌های ملتهب و کاهش التهاب اطراف پوست بسیار مفید هستند.
با این حال، آنتی‌‌بیوتیک‌ها تاثیر کمی بر بازکردن منافذ مسدود شده دارند- شما منافذ مسدود شده را به صورت جوش سرسیاه و جوش سرسفید و (کومدون‌ها) می‌ببینید. بنابراین، اگر فقط جوش‌های خفیف یا فقط جوش‌های سرسیاه و سرسفید داشته باشید، بهتر است از یک درمان موضعی که منافذ پوست را باز می‌کند، استفاده کنید. اگر تعداد زیادی جوش سرسیاه و سرسفید و همچنین جوش‌های متورم داشته باشید، توصیه می‌شود که علاوه بر مصرف آنتی‌بیوتیک، از یک درمان موضعی مانند بنزوئیل پراکسید نیز استفاده کنید.

لیزر

fbgfg

ثابت شده است که درمان جوش با لیزر، پس از یک مرتبه تا ۵۰٪ و پس از چهار مرتبه تا ۹۰٪ از جوش‌ها را کاهش می‌دهد. این روش دردی نداشته و برای تمام پوست‌ها مناسب است.

 

 

درمان جوش با لیزر یک روش درمانی پیشرفته است که از لیزر برای از بین بردن باکتری‌های پوست استفاده می‌کند. لیزر باعث تحریک پورفیرین‌ها، که در داخل باکتری زندگی می کنند، شده و سپس به دیواره باکتری آسیب رسانده و باکتری‌ها را می‌کشد. در برخی موارد، درمان جوش با لیزر باعث کاهش چربی سطح پوست شده، و پوست شما را سالم‌تر و شفاف‌ترمی‌سازد.
درمان جوش با لیزر، روشی ملایم است و می‌تواند بر روی بسیاری از انواع پوست‌ها و افراد انجام شود. همچنین به دوره بهبودی یا مراقبت پیچیده‌ای بعد از عمل نیاز ندارد. با یک درمان کوتاه و ساده، از داشتن پوست جدید و کاهش جوش خوشحال خواهید بود.

 

 

میکرودرم ابریژن

fdbdfbf

در روش میکرودرم ابریژن از کریستال‌های تحت فشار برای حذف لایه‌های مرده یا آسیب دیده پوست استفاده می‌شود. میکرودرم ابریژن با کاهش مقدار چربی روی پوست، کاهش ایجاد منافذ بزرگ و تمیز کردن منافذ مسدود شده به کنترل جوش کمک می‌کند. در میکرودرم ابریژن از یک وسیله مخصوص استفاده می شود. این وسیله یک اسپری کنترل شده از کریستال های ریز را از طریق هندپیسی که در سراسر پوست کشیده می‌شود، آزاد می کند. کریستال پوست را تحریک کرده و آن را پوسته پوسته می‌کند. به علاوه، مکش در خلاء از طریق هندپیس، باعث می‌شود کریستال‌ها و سلول‌های مرده پوست از بین بروند. این لایه برداری و کشش در خلاء کمک می‌کند تا مواد چسبنده‌ای که باعث گرفتگی منافذ پوست شده بود از بین رفته و گردش خون، که باعث بهبودی و نوسازی پوست می‌شود، افزایش یابد.
درمان جوش با میکرودرم ابریژن  باعث نرمی بافت پوست شده و می‌تواند ایجاد منافذ بزرگ و لکه‌های سیاه حاصل از جوش‌های قبلی را به حداقل برساند.

با وجود این که ممکن است پس از یک دوره درمان متوجه بهبود پوست خود شوید، زمانی درمان بیشترین اثر را دارد که هر ۱۰ تا ۱۴ روز یکبار، به صورت دوره‌ای، انجام شود. این درمان‌ها ناراحتی کمتری ایجاد می‌کنند  و ممکن است پوست شما صورتی یا قرمز (مانند سوزش خفیف) شود اما قادر خواهید بود بدون نیاز به هیچگونه دوره بهبودی فعالیت‌های روزانه خود را ادامه دهید.

جای جوش


بیماران ممکن است انواع مختلفی جای جوش داشته باشند که عبارتند از: زخم‌های عمیق (پیک اسکار)، زخم‌های زاویه‌دار (بوکس‌کار اسکار) و زخم‌های رولینگ. از آنجا که روش‌های بسیاری برای درمان جای جوش‌ها وجود دارد، مهم است که بیمار پزشکی را انتخاب کند که در استفاده از روشهای درمانی مختلف مهارت داشته باشد. روش‌های درمانی شامل تزریق ژل‌های بافت نرم جهت بهبود ظاهر و بازسازی سطح پوست توسط لیزر است.

مشاوره رایگان