دلیل نبود موی صورت یا تکه تکه بودن ریش میتواند ناشی از ژنتیک، الکترولیز، جای زخم در اثر ضربه فیزیکی یا جراحی، یا نقائص مادرزادی (شکاف لب) باشد. موی صورت به صورت تکه تکه و کم پشت میتواند غیر جذاب باشد و این امر طبیعی است که بخواهیم ریش، خط ریش یا سبیل پرپشتی داشته باشیم. خوشبختانه پیشرفتهای اخیر این امکان را فراهم کردهاند. جراحی ترمیم موی صورت میتواند با ایجاد ریش و سبیل متراکم و طبیعی موجب بهبود ظاهر فرد شود.
جراحی کاشت موی صورت با استفاده از روش FUE یا FUT انجام میشود که در آن مو از پشت سر گرفته شده و به نواحی مورد نظر صورت پیوند زده میشوند. تفاوت اصلی بین دو روش در نحوه گرفتن موی اهدایی از پشت سر است.
هنگامی که مردی قصد تغییر ظاهر خود را داشته باشد، اغلب تصمیم به تغییر مدل ریش و سبیل خود میگیرد. گاهی اوقات اضافه شدن موی صورت طی تنها چند روز میتواند به فرد ظاهری مردانه بدهد. هرچند در برخی از افراد، موی صورت به شکل پراکنده و کم پشت است که میتواند باعث ناامیدی باشد. جراحی کاشت موی صورت امروزه به عنوان یک عمل زیبایی برای مردان جهت کمک به دستیابی به ریشی پرپشت و تداوم رشد آن در نظر گرفته میشود. متخصصان کلینیک زیبایی رازی آماده ارائه مشاوره درباره روشهای کاشت طبیعی ریش و سبیل میباشند. جهت دریافت نوبت مشاوره و یا رزرو وقت درمان میتوانید با شمارههای۰۲۱۸۸۳۳۴۰۲۹ – ۰۲۱۸۸۳۳۳۲۵۹ تماس بگیرید.
کاشت ریش و سبیل
کاشت موی صورت یک تکنیک جراحی است که فولیکولهای مو را از بخشی از بدن به نام ناحیه اهدا کننده به بخشهای دچار طاسی تحت عنوان نواحی گیرنده انتقال میدهد. این روش عمدتاً به منظور درمان فقدان موی صورت انجام میشود. در این عمل با حداقل تهاجم، گرافتهای حاوی فولیکولهای مو که بطور ژنتیکی در برابر طاسی مقاوم هستند (مانند پشت سر) به صورت پیوند زده میشوند. کاشت موی صورت را میتوان به منظور ترمیم مژهها، ابروها، سبیل و ریش، موی سینه، موی شرمگاهی و نیز پر کردن جای زخمهای ناشی از تصادف یا عمل جراحی مانند لیفت صورت و کاشت مو در گذشته استفاده کرد.
تعداد گرافتهای مورد نیاز میتوانند متغیر باشند اما مقدار متوسط آن به این صورت است: ۳۵۰ تا ۵۰۰ گرافت برای سبیل، ۶۰۰ تا ۷۰۰ برای ریش و سبیل دور دهان، ۲۰۰ تا ۲۵۰ برای هر یک از خط ریشها و ۳۰۰ تا ۷۰۰ گرافت برای روی گونه. با اینکه زیاد متداول نمیباشد، اما برخی بیماران ممکن است در صورتی که تراکم زیادی را در این ناحیه بخواهند، نیاز به یک عمل دوم جهت کاشت گرافتهای اضافه داشته باشند.
متقاضیان درمان
مردانی که دچار عدم رویش مو در صورت خود هستند یا ریش و سبیل کم پشتی دارند متقاضیان عمل جراحی کاشت موی صورت هستند.
روشهای مختلف کاشت ریش و سبیل
مانند روش کاشت موی سر، روشهای مورد استفاده برای سایر انواع کاشت مو (ریش و سبیل) روش FUT و روش در حال محبوبیت FUE میباشند.
پیوند واحد فولیکولی (FUT)
پیوند واحد فولیکولی (FUT) یا روش نواری روش متداول کاشت موی صورت است که شامل گرفتن مو از نواحی پرمو است. این نواحی شامل پشت و طرفین سر که در آنجا مو در برابر طاسی مقاومتر میباشند. این روش با کاشت ۱ تا ۴ تار مو به نام واحدهای فولیکولی به بخشهای بدون مو مانند ریش، سبیل و خط ریش انجام میگیرد.
در روش کاشت ریش و سبیل از طریق FUT از تکنولوژی برش لبه استفاده میشود که شامل برداشت فولیکولهای مو و سپس ایجاد صدها گرافت کوچک با ظاهر طبیعی در زیر میکروسکوپ میباشد. نتایج این روش ایجاد موهایی شبیه به موهای طبیعی صورت است FUT روشی زمانبر است و جای زخم بعد از درمان قابل مشاهده خواهد بود.
استخراج واحد فولیکولی (FUE)
یکی از بزرگترین مزایای روش کاشت ریش با FUE ظرافت تکنیک کاشت است استخراج واحد فولیکولی برای مدت زمان طولانی کاربرد داشته است و با اینکه اخیراً برای صورت مورد استفاده قرار گرفته، اما اصول آن یکسان است. بنابراین FUE روشی کاملاً ثابت شده و موثر برای ترمیم مو میباشد.
روش FUE عملی با حداقل تهاجم و بصورت سرپایی است و تقریباً بدون درد بوده و جای زخم خطی باقی نمیگذارد. با روش استخراج واحد فولیکولی، واحدهای فولیکولی تکی شامل ۱ تا ۴ تار مو تحت بیحسی موضعی برداشته میشوند. سپس جراح از تیغها یا سوزنهای بسیار ریز برای سوراخ کردن نواحی مورد نظر جهت کاشت گرافتها استفاده میکند که این سوراخها طبق تراکم و الگوی از پیش تعیین شده ایجاد میشوند و با ایجاد زوایای مناسب الگویی طبیعی و واقعگرایانه برای رشد موها فراهم میکند. سپس گرافتها در محل خود قرار داده میشوند. روش FUE نسبت به روش جراحی نواری زمانبرتر است.
FUE میتواند نتایج بسیاری طبیعی داشته باشد. مزیت آن نسبت به برداشت نواری این است که در روش FUE نیازی به برداشت نواحی بزرگ از پوست سر نمیباشد، بنابراین هیچ برش خطی و در نتیجه جای زخم خطی در پشت سر باقی نمیگذارد.از آنجایی که فولیکولهای تکی برداشته میشوند، تنها جای زخمهای کوچک و نقطهای باقی میمانند که تقریباً غیر محسوس بوده و درد بعد از جراحی نیز جزئی است.
نتایج
هر دو روش FUE یا FUT برای صورت با استفاده از بیحسی موضعی یا آرامبخش خوراکی انجام میشوند عمل بسته به خواستههای بیمار بین ۲ تا ۸ ساعت طول میکشد. پس از عمل، دلمههای قرمز کوچکی بر روی فولیکولهای کاشته شده ظاهر میشوند، اما ظرف یک هفته برطرف میشوند. طی تقریباً ۳ تا ۴ هفته، موهای کاشته شده شروع به ریختن میکنند. این یک فرایند کاملاً طبیعی است، زیرا فولیکولهای زیر پوست همچنان در جای خود میمانند و طی حدوداً ۳ تا ۴ ماه شروع به رشد میکنند. موهای کاشته شده بر روی صورت دائمی بوده و مانند موهای طبیعی صورت رشد خواهند کرد. پس از بیرون آمدن موها، فرد میتواند درست مانند موهای طبیعی خود آنها را اصلاح کند.
خطرات
- کبودی
- تورم
- قرمزی
- حساسیت یا درد در نواحی اهداکننده و گیرنده
- عفونت
- ایجاد جای زخم
- برگشت مو به طرف داخل
گاهی اوقات مردان ریشهایی خواهند داشت که رنگ آنها متفاوت از موی پوست سر آنها است. کاشت ریش در این شرایط باعث آشکار شدن این تفاوتها در رنگ شده و از این رو توصیه نمیشود. موهای ریش و سبیل برای تطابق با خصوصیات فیزیکی موهای ناحیه اهدا کننده تغییر نمیکنند، یعنی موی ریش نرمتر، ریزتر و بلندتر نخواهد شد. گذر زمان نیز باعث ایجاد تغییر در خصوصیات فیزیکی موها نمیگردد. اگر یک بیمار تکنیک FUE را انتخاب کند، ممکن است نواحی دچار تغییر رنگ به اندازهی ۱ میلیمتر بر روی ناحیهی اهداکننده ایجاد شوند که در صورت تراشیدن مو قابل مشاهده هستند.
هزینه
عوامل متعددی وجود دارند که تعیین کنندهی هزینهی جراحی کاشت ریش هستند. شدت فقدان مو و مقدار موهای مورد نیاز برای پوشش دادن این نواحی عوامل اصلی تاثیرگذار هستند.