امروزه ریزش مو مشکل مشترک بانوان و آقایان است. استخراج واحد فولیکولی که بیشتر با عنوان FUE شناخته میشود، یکی از سریعترین درمانهای زیبایی ترمیم مو است که بار دیگر موها را پرپشت میکند. در این روش واحدهای فولیکولی که به طور طبیعی در گروههای یک تا چهار عددی میروید، برای کاشت مو استخراج میشود. در کاشت مو به روش FUE از موی خود بیمار برای کاشت استفاده میشود و هیچ جای زخم ناخوشایندی روی پوست سر باقی نمیماند. دیگر مزیت روش FUE دوران بهبود بسیار کوتاه آن است. به علاوه در کاشت مو به روش FUE هیچ تیغ یا بخیهای به کار برده نمیشود.
متخصصین کلینیک زیبای رازی از روشهای مختلفی برای کاشت مو بهره میگیرند که یکی از آنها FUE است. کاشت مو به روش FUE بدون آن که دوران بهبودی دشوار و طولانی را به بیمار تحمیل کند، نتایجی طبیعی به دست میدهد.
جهت دریافت نوبت مشاوره و یا رزرو وقت کاشت مو با روش FUE میتوانید با شمارههای ۰۲۱۸۸۳۳۴۰۲۹ – ۰۲۱۸۸۳۳۳۲۵۹ تماس بگیرید.
مزایا
بعضی از مزایای FUE عبارت است از:
- باقی نماندن جای زخم (اسکار) خطی
- محدودیتهای کمتر در دوران پس از درمان
- جایگزینی مطمئن برای روش استخراج باریکه در مواردی که پوست سر به اندازه کافی شل نباشد.
- روشی مفید در مواردی که بیمار بانک موی محدودی دارد و گرفتهای کافی برای کاشت وجود ندارد؛ برای مثال در مورد کاشت ابرو با موی طبیعی
- درمانی ایدهآل برای بیمارانی که زخمهایشان به خوبی التیام نمییابد.
- درمانی موثر برای ترمیم اسکار ناحیه اهدا کنندهای که در درمان قبلی برش نامناسبی روی آن ایجاد شده است.
- متخصص در روش FUE میتواند واحدهای فولیکولی در اندازه و قطر مناسب را دستچین کند.
- روش FUE برای بیمارانی مناسب است که میخواهند موهای خود را کوتاهتر از ۲ میلیمتر نگه دارند.
- موی کاشته شده با موی طبیعی مو نمیزند
- تهاجم کمتر
- دوران بهبود سریعتر و با درد کمتر
- اگر پوست سر بسیار سفت باشد و نتوان کاشت را به روش باریکه انجام داد، FUE روش مناسبی خواهد بود.
- موهای جدید در عرض ۱۸ ماه به ضخامت، بلوغ و سلامت قابل قبولی میرسد.
- خط رویش مو به بهترین وجه ممکن با استفاده از موهای پشت گردن ترمیم میشود.
- بیمار میتواند موهای کاشته شده را بدون نگرانی از بابت مشخص شدن جای زخم حالت دهد یا کوتاه کند.
- روش FUE درمانی مناسب برای کاشت موهای بعضی از بخشهای بدن مانند ریش و قفسه سینه است.
- میزان آسیب دیدن و بریده شدن گرفتها کمتر از سه درصد است.
متقاضی درمان کاشت مو به روش FUE
کاشت مو FUE روشی ایدهآل برای درمان ریزش موی شدید و اولیه است. بیمارانی که نمیخواهند اسکار خطی روی پوست سر داشته باشند و میزان شل بودن پوست سرشان برای استخراج باریکه از ناحیه اهدا کننده مناسب نیست، میتوانند با روش FUE به نتیجه مطلوب برسند. هر چه فشار بیشتری برای بستن زخم پس از برداشتن باریکه لازم باشد، احتمال باقی ماندن جای زخمی پهنتر نیز افزایش مییابد. از طرفی شل بودن پوست سر تاثیر قابل توجهی بر دوران بهبود کاشت مو FUE ندارد.
گروه دیگری از متقاضیان کاشت مو به روش FUE افرادی هستند که روی سرشان جای زخم وجود دارد. متخصص به روش FUE واحدهای فولیکولی را مستقیماً در اسکار قرار میدهد تا جای زخم پوشانده شود یا حتی جای زخم خطی ظریفی که از جراحی قبلی به باقی مانده است، محو شود.
کاشت مو به روش FUE چگونه انجام میشود؟
کاشت مو به روش فیت تحت بیحسی موضعی انجام میشود. متخصص واحدهای فولیکولی را یک به یک مستقیماً از پوست سر جدا میکند، حال آن که در روش جراحی باریکه ابتدا باریکهای از ناحیه اهدا کننده بریده میشد. موی اهدایی از ناحیهای گرفته میشود که دچار ریزش نشده است. ناحیه اهدا کننده برای آقایان معمولاً کنار و پشت سر است. متخصص واحدهای فولیکولی را با پانچ کوچک و تیز استوانهای شکلی (با قطر ۱٫۲ ـ ۰٫۸ میلیمتر) جدا میکند. متخصص سطح پوست اطراف هر فولیکول مو را شکاف میدهد و سپس فولیکول را با دقت با انبر خارج میکند. متخصص ابزار مناسب را با توجه به وضعیت انتخاب میکند؛ جراحی را میتوان با دستگاههای پیشرفته یا وسایل دستی مختلفی انجام داد که با ظرافت اطراف هر فولیکول مو را شکاف میدهد.
روش fit نیازی به بخیه زدن ندارد و ناراحتی پس از درمان نیز جزیی است. این روش کاشت مو در میان افرادی که میخواهند موهای خود را کوتاهتر از ۲ میلی متر نگه دارند، به محبوبیت قابل توجهی دست پیدا کرده است؛ چون روش FUE برخلاف جراحی باریکه مو جای زخم خطی در ناحیه اهدا کننده باقی نمیگذارد. برای این که آسیبی به ناحیه اهدا وارد نشود، متخصص واحدهای فولیکولی را به صورت تصادفی در محدوده امن تعیین شده جدا میکند. موهای ناحیه اهدا کننده پس از یک یا چند جلسه اندکی کمپشتتر از قبل میشود، البته این کم پشت شدن فقط از نزدیک مشخص میشود.
روش کاشت موی بدن در سر FIT زمانی توصیه میشود که بانک موی سر محدود باشد و موهای ناحیه اهدا کننده به اندازه کافی پرپشت نباشد. البته روش FIT در حال تکامل است، چرا که ماندگاری موهای جدیدی که از بدن گرفته میشود، در بهترین حالت متغیر است و تضمینی برای پایداری آنها وجود ندارد.
دوران بهبود
چون زخمهای روی پوست سر بسیار کوچک است، دوران بهبود FUE بسیار کوتاه خواهد بود. ازآنجایی که تیغ، بخیه یا پانسمان در این روش به کار برده نمیشود و زخم بسیار کوچک است، زخمها خود به خود ظرف ۱۴ ـ ۱۰ روز بهبود مییابد. اکثر بیماران پس از جراحی با هیچ گونه عوارض ناخوشایندی روبرو نمیشوند. چنانچه کاشت مو به روش FUE در کنار PRP (درمان با سلولهای بنیادی) انجام شود، دوران بهبود کوتاهتر و نتایج بهتر خواهد شد.
نتایج
نتیجه کاشت مو به روش FUE شگفتآور است. بیمار از داشتن موهایی طبیعی و دائمی به وجد میآید که میتواند آنها را بدون نگرانی از مشخص شدن جای زخم پشت سر به شکل دلخواه حالت دهد. چون برای کاشت از موی خود بیمار استفاده میشود و مو صرفاً از نقطهای از سر به نقطه دیگر منتقل میشود، موهای جدید دقیقاً مانند بقیه موها رشد میکند و دائمی است. بیمار مجبور نیست برای رشد موها قرص یا شربتهای مختلف مصرف کند.
عوارض
اگرچه FUE نسبت به دیگر درمانهای زیبایی تهاجم کمتری دارد، اما مانند هر درمان دیگری با خطرها و عوارضی همراه است. البته اگر برای درمان به جراح مجرب و کلینیک معتبر مراجعه کنید، احتمال بروز اکثر این عوارض به صفر میرسد.
- استخراج بیش از اندازه گرفت: در کاشت FUE گرفتها از ناحیههای اهدا کننده روی پوست سر بیمار جدا میشود. تعداد گرفتها محدود است، بنابراین اگر تعداد بیش از حدی گرفت استخراج شود، لکههای طاسی روی پوست سر ایجاد میشود. توصیه میشود که در هر جلسه کاشت مو بیش از ۴۵۰۰ ـ ۴۰۰۰ گرفت جدا نشود تا احتمال ایجاد لکههای طاسی از بین برود.
- چنانچه استخراج خارج از محدوده امن اهدا باشد، تعداد موهای دائمی کاشته شده کمتر از تعداد معادل فولیکولهای استخراج شده در جلسات طولانیتر (جدا کردن بیش از ۲۰۰۰ واحد فولیکولی) خواهد بود.
- باقی ماندن جای زخمهای کوچکی به اندازه سر سوزن
- پرهزینه و زمانبر بودن درمان
- بیمار باید موی سر را کاملاً کوتاه کند
- خطرهای بهداشتی
- وجود اسکار روی ناحیه اهدا کننده درمانهای آتی FUE را دشوارتر میکند
- وجود شرایط خاص برای متقاضیان درمان: کاشت مو به روش FUE برای موهای مجعد یا سفید توصیه نمیشود
هزینه
هزینه استخراج واحد فولیکولی متغیر است و به عاملهای متعددی چون شدت ریزش مو و تعداد جلسات لازم برای کاشت مو بستگی دارد.