یوسف آباد (تهران، میدان سلماس، ضلع شرقی میدان، پلاک 21، واحد 1 کلینیک پوست و مو رازی)

لوگو کلینیک رازی

قرمزی جای جوش: روش‌های درمان و رفع قرمزی جای جوش

جوش، یک نوع عارضه پوستی است که زمانی ظاهر می‌شود که فولیکول‌های موی پنهان در پوست شما، با چربی و سلول‌های مرده پوست مسدود شده و باعث ایجاد جوش‌های سر سفید، سر سیاه یا جوش قرمز می‌شوند. بروز جوش، با اینکه افراد در هر سنی را تحت تاثیر قرار می‌دهد، اما بیشتر در بین نوجوانان دیده می‌شود. قرمزی جای جوش، بسیار ناخوشایند بوده و بر ظاهر پوست صورت شما و سایر قسمت‌های بدن تاثیر می‌گذارد. قرمزی جای جوش، گاهی اوقات خود به خود از بین نمی‌رود و باید به دنبال درمان آن باشید. در ادامه این مطلب خواهیم گفت که قرمزی جای جوش، چگونه به وجود می‌آید و درمان آن چه می‌باشد.

قرمزی جای جوش

قرمزی جای جوش

قرمزی جای جوش ممکن است در اثر آسیب به سلول‌های پوستی ناشی از دستکاری جوش‌ ایجاد شود. این کار می‌تواند به مرور باعث ایجاد جای جوش و به دنبال آن، قرمزی منجر شود. معمولاً یک رد قرمز، تیره یا بنفش باقی می‌ماند که می‌تواند برای هفته‌ها روی پوست شما بماند. این قرمزی در اغلب مواقع به دلیل کشش و آسیب به بافت اطراف و در نتیجه افزایش فعالیت ملانین پوست، ایجاد می‌شود. همچنین چنین قرمزی، با استفاده از روشن کننده پوست و افزایش لایه‌برداری به مرور زمان از بین خواهد رفت. همچنین عفونت پوستی می‌تواند باعث قرمزی و جوش شود.

روش‌های درمان قرمزی جای جوش

روش‌های درمان قرمزی جای جوش

بسته به میزان قرمزی جای جوش، درمان می‌تواند شامل هر چیزی باشد، از شستن ساده صورت گرفته تا درمان‌های خانگی، مصرف دارو، داشتن روتین پوستی، یا در برخی موارد، استفاده از درمان پزشکی.

رفع قرمزی جای جوش با راهکارهای خانگی

 رفع قرمزی جای جوش با راهکارهای خانگی

درمان‌های خانگی در واقع نباید به عنوان راه حل درمانی استفاده شوند، زیرا اغلب روشی کارآمد برای خلاص شدن از شر قرمزی جای جوش نیستند. در عوض می‌توانید از این راهکارهای خانگی ارائه شده به عنوان یک رویکرد درمانی مکمل در کنار درمان پزشکی استفاده کرده و به جلوگیری هرچه بیشتر از جوش زدن و ایجاد قرمزی جای جوش، کمک کنید.

  • از محصولات سبک استفاده کنید: این بدان معناست که محصولات مراقبت از پوستی را انتخاب کنید که مناسب برای پوست‌های حساس یا مستعد جوش هستند. سعی کنید از تونرهای سنگین یا اسکراب تحریک کننده پوست خودداری کنید.
  • رعایت بهداشت پوست صورت: برای مقابله با بروز قرمزی جای جوش، یک پاک‌کننده پوست صورت ساده، بدون عطر و غیر کومدوژنیک بخرید. دو بار در روز از این شوینده برای شستن آلودگی، چربی و آرایش خود استفاده کنید. البته باید توجه داشته باشید که تمیز کردن بیش از حد پوست می‌تواند آن را تحریک کرده و چربی مفید پوست را از بین ببرد که در واقع می‌تواند جوش را بدتر کند.
  • از کرم مرطوب کننده استفاده کنید: سعی کنید از لوسیون‌های سبک وزن و غیر کومدوژنیک استفاده کرده و اگر کرم شما حاوی نیاسینامید ملایم و آبرسان است، یک امتیاز مثبت به حساب خواهد آمد. شاید زیاد منطقی نباشد اما مرطوب کردن پوست مستعد جوش، به جلوگیری از تولید بیش از حد چربی پوست و به دنبال آن ایجاد آکنه، کمک شایانی می‌کند.
  • استفاده از کمپرس یخ: یک کیسه یخ را داخل یک پارچه تمیز بگذارید، سپس آن را تا 10 دقیقه روی جای جوش نگه دارید. این کار برای جوش‌های تازه و بزرگ مفید است. (توجه: یخ و سرمای شدید می‌تواند برای برخی باعث تشدید قرمزی جوش صورتشان شود، بنابراین قبل از امتحان این روش، با یک متخصص مشورت کنید.)
  • از کرم ضدآفتاب استفاده کنید: استفاده از کرم ضدآفتاب، به جلوگیری از ایجاد چین و چروک زودرس و سرطان پوست کمک می‌کند.
  • غذاهای سالم بخورید: سعی کنید، مواد غذایی ضدالتهابی بیشتری، بیش از پیش مصرف کنید تا بدن شما با التهاب ناشی از جوش مقابله کند.

درمان قطعی قرمزی جای جوش

همانطور که گفته شد، درمان‌های خانگی اغلب خیلی موثر نیستند و اگر مایل‌اید به نتایج دائمی دست یابید، باید درمان پزشکی را انتخاب کنید. روش‌های شناخته شده‌ای برای درمان قرمزی جای جوش وجود دارند که در ادامه آن‌ها را مرور خواهیم کرد تا به شما در یافتن مناسب‌ترین درمان کمک کنیم.

لیزر درمانی

لیزر درمانی

لیزر درمانی با هدف بهبود حداکثری قرمزی جای جوش ناشی استفاده می‌شود. 95 درصد از افرادی که پوستشان مستعد جوش زدن است، کمی قرمزی جای جوش نیز دارند. لیزر درمانی، نور را بر روی لایه‌های بالایی پوست متمرکز کرده تا جای جوش را از بین ببرد. در عین حال، این درمان سلول‌های جدید و سالم پوست را به رشد مجدد تشویق می‌کند. در حالی که این درمان به طور کامل باعث از بین رفتن قرمزی جای جوش نمی‌شود، اما می‌تواند ظاهر آن را تا جای ممکن بهبود داده و همچنین درد ناشی از آن را به حداقل برساند.

به طور کلی، سه نوع اصلی لیزر درمانی وجود دارد:

لایه برداری پوست با لیزر ابلیتیو

این نوع لیزر درمانی با هدف حذف تمام لایه رویی پوست شما در ناحیه دارای قرمزی جای جوش، انجام می‌گردد. ممکن است 3 تا 10 روز طول بکشد تا قرمزی ناشی از لیزر آبلیتیو از بین برود.

لایه برداری با لیزر غیرآبلاتیو

در این نوع لیزر درمانی، از لیزر مادون قرمز استفاده می‌شود. گرمای این نوع لیزرها به منظور تحریک تولید کلاژن و تشویق رشد سلول‌های جدید پوستی برای ترمیم بافت آسیب دیده می‌باشد.

درمان با لیزر فرکشنال

هدف از لیزر فرکشنال، تحریک بافت زیر جای جوش شما برای حذف سلول‌هایی است که رنگدانه تیره روی پوست دارند می‌باشد. اسکارهای باکس کار و آیس پیک، معمولا به خوبی به این نوع لیزر پاسخ می‌دهند. هنگامی که صحبت از لیزر درمانی برای از بین بردن قرمزی جای جوش به میان می‌آید، عوارض جانبی شامل تورم، جوش موقت، درد و یا قرمزی می‌باشد. علاوه‌براین، اگر پوستتان حساس به نور است (یا داروهایی مصرف می‌کنید که منجر به حساسیت نوری می‌شوند)، پزشک به شما خواهد گفت که این روش را انجام ندهید. پزشکان همچنین اغلب بیماران قلبی را که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می‌کنند از این درمان منع می‌کنند.

میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ

از میکرونیدلینگ برای بهبود ظاهر قرمزی جای جوش استفاده می‌شود. این درمان کم‌تهاجمی توسط متخصص پوست انجام می‌شود. میکرونیدلینگ، با نفوذ به لایه بالایی پوست به کمک یک سری سوزن ریز عمل کرده و باعث افزایش تولید کلاژن در محل زخم می‌شود. کلاژن اضافی تولید شده، پوست اطراف جای زخم‌ها را صاف کرده و ظاهر کلی جای جوش را بهبود می‌بخشد. میکرونیدلینگ یک درمان ایمن و موثر برای عوارض پوستی مانند قرمزی جای جوش و موارد دیگر است. این درمان مزایای زیر را دارد:

  • زمان بهبودی سریع
  • عوارض جانبی محدود
  • نتایج حرفه‌ای

نور درمانی

نور درمانی

قرمزی و تورمی که در اثر جوش ایجاد می‌شود، ناشی از نوعی باکتری است که می‌تواند با نور درمانی از بین برود. قبل از انجام این شیوه درمانی، پزشک دارویی را روی پوست شما می‌مالد تا پوست شما به نور حساس‌تر شود (حساس کننده‌های نوری). همچنین ممکن است لازم باشد درمان را برای جلسات بعدی نیز ادامه دهید. درمان شما ممکن است از نور آبی، نور قرمز یا ترکیبی استفاده شود. از طرف دیگر، این باکتری‌ها را می‌توان با نور پالسی و انرژی گرمایی از بین برد. این درمان همچنین ممکن است غدد چربی را کوچک کرده و به دنبال آن تولید چربی پوست را کاهش دهد. عوارض جانبی احتمالی نوردرمانی عبارتند از:

  • سرخی
  • پوسته پوسته شدن و کنده شدن پوست
  • تغییر در رنگ پوست
  • حساسیت به نور خورشید
  • درد

تزریق استروئید

تزریق استروئید

برای کاهش التهاب، تورم و درد ناشی از جوش، متخصص پوست می‌تواند کورتیکواستروئید رقیق شده را مستقیماً به داخل پوست تزریق کند. این درمان معمولاً برای ندول‌های حساس، متورم یا کیست‌هایی که به درمان‌های معمول رفع جوش پاسخ نمی‌دهند، اختصاص یافته و می‌تواند در کوچک شدن ندول و جوش بسیار موثر باشد. تزریق کورتیزون، در اصل، تزریق یک نوع هورمون مصنوعی است که برای از بین بردن موقتی التهاب و کوچک کردن جوش‌های بزرگ استفاده می‌شود. این تزریق را می‌توان هم برای صورت و هم برای بدن استفاده کرد. همچنین این تزریق که به طور مستقیم به محل جوش تزریق می‌شود، معمولاً حاوی مقدار کمی استروئید مانند تریامسینولون (Kenalog) است که یک ضد التهاب قوی می‌باشد. به طور کلی، جوش‌ها ممکن است هفته‌ها طول بکشد تا خود به خود از بین بروند. تزریق استروئید می‌تواند تورم، قرمزی و درد را در طی چند روز کاهش دهد.

درم ابریژن

درم ابریژن

درم ابریژن و درمپلنینگ از طریق روش خراش دادن لایه سطحی پوست، به بازسازی لایه‌های بالایی پوست کمک می‌کند. این درمان، ظاهری صاف‌تر به پوست می‌دهد. درم ابریژن اغلب برای بهبود ظاهر پوست صورت که در اثر تصادف یا جراحی قبلی زخمی شده است یا برای از بین بردن چین و چروک‌های ریز صورت استفاده می‌شود. همچنین گاهی اوقات برای از بین بردن توده‌های پیش سرطانی به نام “کراتوز” استفاده می‌گردد. درمپلنینگ به طور معمول برای درمان قرمزی جای جوش عمیق نیز استفاده می‌شود.

 یک هفته یا بیشتر قبل از درمان، داوطلب درم ابریژن باید:

  • مصرف برخی داروها مانند آسپرین را متوقف کند.
  • سیگار نکشد.
  • از استعمال برخی محصولات مراقبت از پوست خودداری کند.
  • از آفتاب دوری کند.

 هر درمانی عوارض خاص خود را دارد. برای روش درمانی درم ابریژن نیز عوارض زیر محتمل است:

  • سرخی
  • تورم
  • بدتر شدن آکنه
  • از دست دادن رنگ پوست
  • آسیب بافت ناشی از انجماد زیاد
  • عفونت

بهترین روش درمان قرمزی جای جوش

بهترین روش درمان قرمزی جای جوش

جوش، مشکل رایجی است که بسیاری از افراد در سرتاسر جهان آن را تجربه می‌کنند و ممکن است جای جوش و قرمزی روی پوست شما باقی گذارد. گاهی اوقات این اسکارها خود به خود بهبود می‌یابند، اما گاهی اوقات شما خودتان باید آن‌ها را درمان کنید. بهترین روش درمانی برای رفع قرمزی جای جوش، باید بعد از معاینه توسط پزشک تعیین شود. همچنین شدت این اسکارها و حساسیت شما نسبت به داروها و درمان‌های خاص، در تعیین شیوه درمانی شما موثر خواهد بود.

هزینه درمان قرمزی جاش جوش

هزینه درمان قرمزی جاش جوش

هزینه درمان در درجه اول بر اساس شدت عارضه پوستی شما است. قاعده کلی این است که هرچه فناوری مورد استفاده برای درمان شما پیشرفته‌تر و تهاجمی‌تر شود، احتمالاً مجبور خواهید بود برای آن هزینه بیشتری بپردازید.

سوالات متداول

آیا قرمزی جای جوش از بین می‌رود؟

در نهایت، این جای جوش از بین خواهد رفت، اما اگر به موقع درمان نشود، ممکن است جای آن برای مدت زمان طولانی باقی بماند.

چرا قرمزی جای جوش روی پوست من از بین نمی‌رود؟

زمانیکه پای باکتری‌، چربی‌ و التهاب وسط باشد، جوش زدن ادامه خواهد داشت. بنابراین با یک متخصص پوست مشورت کنید تا ببینید کدام گزینه درمانی برای شما بهترین است.

علت قرمزی جای جوش چیست؟

در جوش‌های التهابی وخیم، رشد بیش از حد باکتری C.acnes در منافذ مسدود شده، باعث واکنش درمانی التهابی بدن می‌شود. همراه با این التهاب، قرمزی، داغی، تورم و درد به ویژه در مورد جوش‌های عمیق و کیستیک ممکن است همراه باشد.

آیا قرمزی جای جوش قابل درمان است؟

بله. در بیشتر موارد می‌توان این عارضه را بهبود بخشید، یا حداقل به میزان قابل توجهی کاهش داد. به همین منظور و برای یافتن بهترین شیوه درمانی با پزشک خود مشورت کنید.

آیا درمان قرمزی جای جوش درد دارد؟

در برخی از راهکارهای درمانی، کمی درد ممکن است وجود داشته باشد؛ با این حال، تلاش پزشک بر این خواهد بود تا از طریق داروهای بیهوشی، بی‌حسی موضعی، مسکن‌ها و غیره این درد را برای شما به حداقل برساند.

آیا درمان قرمزی جای جوش گران است؟

بسته به شدت عارضه پوستی شما و روش درمانی اتخاذی، هزینه‌های پیش رو می‌تواند از بسیار ارزان (درمان‌های خانگی) تا بسیار گران (درمان‌های شیمیایی) متغیر باشد.

آخرین مقالات

مشاوره رایگان