معنای لغوی واژه میکروپیگمنتیشن، کاشت رنگدانههای ایمن در قسمت فوقانی لایه درمیس پوست است. این تکنیک در حال حاضر بیشتر در آرایش دائم کاربرد دارد و از طریق آن میتوان زیبایی طبیعی را به افراد هدیه کرد.
آرایش دائمی یا پرمننت میک آپ(Permanent make up) به منظور تأمین زیبایی و آراستگی دائمی ایده آل بدون صرف وقت، اخیراً در جوامع پیشرفته دنیا با استفاده از روش میکروپیگمنتیشن مطرح و ارائه گردیده است.
انواع میکروپیگمنتیشن:
1-میکروپیگمنتیشن ابرو
اخیراً پرکردن ابرو به صورت تاتو سنتی از طرف آکادمی میکروپیگمنتیشن آمریکا کاملا رد شده است. اما در روش هاشور ابرو یا همان میکروپیگمنتیشن در دومرحله این کار انجام میشود:
در مرحله اول مناطقی که مو دارد به هیچ عنوان کاشت نمی شود و فقط مناطقی که خالی هستند هاشور زده می شود.
در مرحله دوم که به فاصله یکماه از نوبت اول هاشور ابرو است لایه دوم رنگ اضافه می شود و مناطق باقیمانده پر می شود.
2-میکروپیگمنتیشن چشم
در این روش ظرف یکساعت وقت شما می توانید سایه های پر کننده ای بین مژگانتان داشته باشید و کم نما بودن مژه های شما بر طرف شود و یا با ایجاد یک حاشیه ساده مانند بین مژه ها به آنها زیبایی طبیعی بدهید .در تاتو پزشکی چشم، خط چشم رد شده و فقط توصیه به تقویت رنگ در پایه مژه ها می گردد.
3-میکروپیگمنتیشن لب
نوع دیگری از میکرپیگمنتیشن روی لب ها صورت میگیرد و برای تقویت رنگ طبیعی و دائمی و خارج کردن فرم لب ها از حالت بی رنگ و مرده به حالتی نمایان و دائمی بدون نیاز به آرایش روزانه است.
در تاتو پزشکی لب از رنگهایی استفاده می شود که تفاوت زیادی از نظر کنتراست رنگ با لب نداشته باشد و برای پایداری این رنگها باید با صرف زمان بیشتر و تکرار رنگ طبیعی اختلاف نما را می توان در این بخش ایجاد کرد.
4- میکروپیگمنتیشن سر
یکی از کاربردهای میکروپیگمنتیشن, کار بر روی قسمت های خالی سر خانم ها و آقایان می باشد. آقایانی که فرد مناسبی جهت کاشت مو نیستند و به دلیل بیماری های پوستی دچار ریزش مو شده اند و نمیتوان برای آن ها کاشت مو را انجام داد (مواردی مانند ریزش سکه ای یا آلوپسی آره آتا و …) و یا کسانی که به مرور زمان موهایشان در قسمت های کف سر و شقیقه ها کم پشت می شود و یا جای شکستگی و بخیه دارند را می توان از طریق روش میکروپیگمنتیشن اصلاح کرد در مورد خانم ها در قسمت هایی از سر که فرق مو خالی شده است و یا در شقیقه ها که موها کم پشت شده اند می توان از این تکنیک کمک گرفت و این قسمت های خالی را پوشاند.
از این روش همچنین در جهت پرکردن جای زخم(اسکار) سوختگی یا بخیه ، خصوصا برای از بین بردن جای بخیه در عمل کاشت موی FUT استفاده میشود
تفاوت میکروپیگمنتیشن با تتو
1- افرادی که مایلند میکروپیگمنتیشن انجام دهند باید به نکاتی دقت کنند که در پس این کار، مشکلاتی برای آنها بوجود نیاید. جالب است بدانید میکروپیگمنتیشن با تاتو تفوتهایی دارد. عمده ترین تفاوت پيگمنتيشن با تاتو، در بهداشت کار است. میکروپیگمنتیشن به روشی کاملا استریل انجام می شود. دستگاه مورد استفاده براي میکروپیگمنتیشن، داراي كارتريج هاي يك بار مصرف است و ساختار دستگاه به نحوی است که امكان برگشت خون و لنف را به داخل دستگاه نمی دهد. این مورد بسیار امری مهم است. در صورتی که خون به داخل دستگاه برگشت کند، امکان انتقال آلودگی و بیماریهای مختلف از دیگران به فرد وجود دارد.
2- تفاوت ديگر میکروپیگمنتیشن با تاتو در عمق كاشت رنگ ها است. كه در عمل تاتو، رنگ ها در عمق زياد كاشته می شوند. گاهی اوقات دیده شده است که کاشت رنگ در عمق زیاد، باعث آسيب به ريشه مو می شود. لذا در منطقه ای که تاتو انجام می شود، مثلا ابروها، ريزش مو اتفاق می افتد. ولي در پيگمنتيشن، رنگ ها در عمق كمتري نسبت به تاتو جایگزاری مي شود. این کار آسیبی به بافت زیرین پوست و موهای موجود در آن قسمت ندارد. علاوه بر آن امكان تغيير روي پيگمنتيشن راحت تر است.
3- در میکروپیگمنتیشن از رنگهایی استفاده می شود که تغییر رنگ رنگ کمتری را در پی خواهند داشت. اگر از رنگهای نامناسب استفاده شود، بعد از مدتی این رنگها کمرنگ می شوند و به رنگهای دیگری دیده می شوند.
یکی از مزایای میکروپیگمنتیشن نسبت به تاتوهای قدیمی این است که در پیگمنتیشن پیشرفته امروزی، از سوزن های بسیار ظریف استفاده می شود که باعث می شود فرد درد کمتری را حس کند و خونریزی نداشته باشد. تنها چند روز پر رنگی در محل وجود خواهد داشت که در مدت کوتاهی به حالت طبیعی و نرمال خود باز میگردد.
4- دستگاههای پیگمنتیشن که امروزه در ایران وجود دارد اغلب اروپایی هستند و به منظور رعايت استانداردهاي بهداشتي اتحاديه اروپا و كنترل عفونت، كارتريج هاي يك بار مصرف براي دستگاه طراحي شده است. شايان ذكر است رنگ هاي مورد استفاده با اين دستگاه داراي دامنه گسترده و كاملاً طبيعي است و از نظر ايجاد حساسيت و آلرژي تست شده اند. تكنيك هاشور استفاده شده توسط اين دستگاه بافتي ظريف و بي نظير همانند بافت مو ايجاد مي كند. در اكثر مواقع، تشخيص مرز بين پيگمنت و ابروي خود فرد غير ممكن است.
5- از ميكروپيگمنتيشن مي توان در مواردي مانند هاشور و اصلاح شكل ابروها، خط چشم دائمي، اصلاح فرم لب ها و برجسته تر نشان دادن لب ها، بهبود خط لب پس از ضربه يا جراحي، تقويت مژه براي مژه هاي كم پشت از طريق تكنيك هاشورف قرينه سازي ابروها، مخفي كردن قسمت هاي بي مو در بيماران داراي جاي زخم روي فرق سر، اصلاح رنگ لب هايي كه سرخي خود را از دست داده اند يا كبود شده اند، پيگمنت پلك براي افرادي كه از لنز تماسي استفاده مي كنند يا افراد مبتلا به پير چشمي و زناني كه به آرايش چشم معمول آلرژي دارند و … استفاده كرد.